Martijn Cruyff

Even voorstellen

Mijn naam is Martijn Cruyff. Ik help mensen en teams om te groeien door middel van training, coaching en advies. Zo werken we samen aan een mooiere wereld. Goede gesprekken ga ik niet uit de weg. Ik vertaal de theorie naar de specifieke situatie waar jouw team zich in bevindt. Waar hebben jullie mee te maken? Wat proberen we hier eigenlijk op te lossen? Ik luister en stel de juiste vragen. Bij mij krijgen zowel de inhoudelijke als de menselijke kant van een team de volle aandacht.

Al van jongs af aan ben ik enorm nieuwsgierig. Op de basisschool zat ik al met mijn neus in de boeken en las ik alles wat ik maar kon vinden over de prehistorie, de ruimte en biologie. Tijdens mijn middelbareschooltijd kwam daar een liefde voor computers bij. Uiteindelijk heb ik economie gestudeerd. Een solide studie, met flinke stukken IT-kennis en organisatiekunde naast de financiële theorie. In ’98 studeerde ik af, midden in de internetbubbel.

Ik startte mijn carrière bij IT-detacheerder CMG (nu CGI), waar ik software-ontwikkeling leerde en zes jaar werkte met klanten als Rabobank, Allshare en Kempen & Co. Daarna ben ik bij ING terechtgekomen. Ik begon als Service Oriented Architecture specialist, iets wat ik kende, en vervolgens werd ik als teamleider iedere paar jaar op een nieuw team op een nieuwe plek gezet. Van Netwerk engineering en Database engineering tot virtualisatie. Al snel realiseerde ik me: als ik hier succesvol wil zijn, moet ik het niet alleen hebben van mijn inhoudelijke IT-kennis. En als het niet op de inhoud zit, dan zit het in teamvorming. Mijn toegevoegde waarde zit ‘m in mijn personal coaching skills. Op het succesvol maken van mensen en teams.

Waar collega teamleiders voor een MBA-opleiding kozen, besloot ik om een opleiding tot personal coach te volgen en mij meer te verdiepen in wat mensen boeit en succesvol maakt. Dat zorgde ervoor dat ik in de jaren daarna steeds vaker gevraagd werd voor opdrachten die te maken hadden met organisatieverandering. Uiteindelijk kon ik hierdoor ook een bijdrage leveren aan de Agile transformatie van ING.

9Roots

Na twaalf jaar bij ING richtte ik in 2017 mijn eigen bedrijf op: 9Roots. Nog steeds houd ik me bezig met teams en hoe zij kunnen groeien, maar dan op eigen kracht.

9Roots is een verwijzing naar de Noorse Edda. Yggdrasil is in deze mythologie de boom van kennis en leven. Deze Es heeft zijn negen wortels in de verschillende werelden van mensen en goden en verbindt deze. 9Roots staat voor het verbinden van verschillende omgevingen en kennis gebieden, maar ook het verbinden van de rationele kant (kennis, theorie, ervaring) met de emotionele kant (gevoel, natuur, cultuur) van mensen. Wat doe je en waarom doe je wat je doet? En als je iets met mensen wilt bereiken, hoe pak je dat dan aan?

Ontdek hier wat ik voor je team kan doen. Of neem direct contact met me op.