Team DNA

Een team bestaat uit een unieke verzameling van mensen. Je zou kunnen zeggen dat elk team een eigen DNA-patroon heeft. Dat Team DNA is altijd opgebouwd uit zes componenten en een succesvol team heeft aandacht voor alle zes!

Soms is het ene element in een team meer ontwikkeld dan het ander. Heeft jouw team bijvoorbeeld geen duidelijke visie? Dan zorgt dat voor weinig samenhang. Jullie hebben een helder, gezamenlijke doel nodig. Opereert jullie team zonder structuur? Dan heb je niets om elkaar op aan te spreken en behaal je niet de resultaten die je wilt. En bijna altijd is het zo dat wanneer je een vraagstuk in één component wilt oplossen, je veranderingen in andere componenten moet aanbrengen.

Samen met jullie breng ik al deze componenten weer in balans of laten we deze beter op elkaar aansluiten. Zo groeien jullie als team, hebben jullie het leuker en zijn jullie succesvoller.

Team groei traject schema

Neem contact met me op voor een oriënterend gesprek!
Of lees hieronder verder hoe ik je bij ieder element kan helpen. 

Doel

Doel

Elk team heeft een reden nodig om in beweging te komen. Of je het een visie, purpose, trigger of burning platform noemt – het is een doel om na te streven. Iets wat jullie willen oplossen, een beweging die jullie op gang brengen of een verlangen naar iets dat jullie beantwoorden.

Na ons werk samen hebben jullie je visie of product scherp en bepalen jullie je eerste doelen (bijvoorbeeld met Story Mapping en het maken van een MVP) of delen jullie je 'Waarom' (uit Start with why en de Infinite Game van Simon Sinek) met anderen.

Mensen

Mensen

Om een doel te bereiken, heb je een groep mensen nodig met dezelfde wil en overtuiging. Mensen die samen een succes willen maken van de uitdaging en die over de juiste vaardigheden beschikken om hierin te slagen.

Na onze samenwerking heb je inzicht in de samenstelling van jullie team, wat iedereen belangrijk vindt en hoe je goede gesprekken met elkaar kunt voeren, ook als het spannend wordt. Bijvoorbeeld door middel van persoonlijkheidsanalyses als Management Drives en DISC, of technieken uit Deep Democracy.

Structuur

Structuur

Bepaal welke afspraken er binnen het team gemaakt moeten worden. Hoe werken jullie samen? Welke methode hanteren jullie? Welke systemen of instrumenten zetten jullie in? Hoe weten jullie of je je doel bereikt hebt? Succes heeft een goede planning en de juiste voorbereiding nodig.

Nadat we samen in kaart hebben gebracht welke soorten werk er door jullie team stromen, bijvoorbeeld door het maken van een Value Stream Map, kiezen jullie een manier van werken die bij jullie team past en starten jullie met een manier van meten en Visual Management die jullie helpt om als team beter te worden.

Focus

Focus

Bij de uitvoering van het plan is het belangrijk om als team op koers te blijven. Houd je doel altijd voor ogen. Er is leiderschap nodig om de vaart erin te houden, knopen door te hakken en elkaar aan te spreken op de afspraken die je met elkaar hebt gemaakt – hoe spannend dat soms ook is.

Na onze samenwerking kunnen jullie op een constructieve manier feedback geven en meningsverschillen oplossen, werken aan (in)formeel leiderschap en de balans vinden tussen autonomie en vastgestelde kaders.

Resultaat

Resultaat

Heeft de uitvoering van het plan het gewenste resultaat? Komen jullie dichter bij je doel? Bekijk regelmatig hoe de vlag erbij hangt en stuur bij waar en wanneer dat nodig is. Met duidelijke metingen die het team helpen wordt het makkelijker om te bepalen wat succes is en hoe je verbeteringen doorvoert. Vergeet ook niet om jullie successen met elkaar te vieren!

Als we klaar zijn met dit onderdeel weten jullie wat zinvolle metingen zijn en hoe je Retrospectives, Kaizen of andere vormen van procesverbetering moeiteloos toepast.

Verbinding

Verbinding

Geweldige teams gaan voor elkaar door het vuur. Een gezamenlijk avontuur begint met lef om een doel na te streven waarvan de uitkomst nog niet zeker is, en eindigt met vertrouwen in elkaar, omdat het toch gelukt is. Dit versterkt de onderlinge band, levert mooie verhalen op voor op een feestje en zorgt ervoor dat jullie samen weer nieuwe avonturen aangaan.

Vertrouwen en psychologische veiligheid zijn de basis voor alle vormen van samenwerken. Na onze sessies weten jullie hoe (organisatie)cultuur gevormd wordt en waar je op moet letten om hechte teams te bouwen.

Neem contact met me op en dan praten we over de mogelijkheden!